Határozat száma:
154/2009 2009.07.14.

Tárgya:
Waldorf módszerrel működő óvodai csoport indítása.

Határozat:
1., A Képviselő-testület Komárom városában 2009. szeptember hó 01-től alapítvány által fenntartott és működtetett Waldorf óvodai csoport indításával egyetért.

2.,, A Képviselő-testület előzetesen kinyilvánítja azon szándékát, hogy a fenntartó civil szervezettel oktatási-nevelési együttműködési megállapodást kíván kötni annak érdekében, hogy a fenntartó intézmény (tagintézmény) az együttműködési megállapodás alapján a jogszabályok szerint őt megillető állami normatívát igényelhesse. Az együttműködési megállapodás tervezetét legkésőbb jóváhagyásra a Képviselő-testület augusztusi rendkívüli ülésére be kell nyújtani.

3., A Képviselő-testület előzetesen kinyilvánítja továbbá, hogy az alapítványi Waldorf óvodai csoport működéséhez a Színes Óvoda MOL ltp.-i tagóvodája elhelyezését is biztosító épületegyüttesben a működés feltételeihez feltétlenül szükséges helyiségeket (csoportszoba, mellékhelyiségek, vizesblokk) bérleti díj megállapítása nélkül rendelkezésre kívánja biztosítani. Felkéri a Polgármesteri Hivatal Intézmény- felügyeleti Osztályát, hogy ennek részleteit és az erről szóló külön megállapodás tervezetét az augusztusi rendkívüli ülésre dolgozza ki. A Képviselő-testület a helyiségek rendelkezésre bocsátása mellett annak sem látja akadályát, hogy az alapítványi óvodai csoport étkeztetését – természetesen térítés ellenében – a központi konyha kapacitása keretében oldják meg.

4., A Képviselő-testületnek az alapítványi óvodai csoport indításához anyagi támogatás biztosításáról addig dönteni nem áll módjában, míg a fenntartó Waldorf tagóvodai csoport részletes költségvetését, bejegyzését, működési engedélyét nem bocsátja a Képviselő-testület rendelkezésére.


Határidő:
azonnal, illetve 2009. augusztus rk. ülés időpontja

Felelős:
Dr. Szöllősy Ferenc címzetes főjegyző
Thoma Béla intézményi referens
Zatykó János polgármester