Határozat száma:
28/2010 2010.02.18.

Tárgya:
Komárom Város helyi járati menetrendjének módosítása, javaslat a tarifarendszer átalakítására, emelésére

Határozat:
1/a., Komárom Város Képviselő-testülete egyetért azzal, hogy a Vértes Volán Zrt Komárom területén a kihasználatlan 2-es helyi autóbusz járatokat megszüntesse. Egyetért továbbá, azzal is, hogy a lakosság által megszokott szabad- és munkaszüneti napokon azonos menetrend megváltozzon, és ennek hatására a munkaszüneti napon a teljesítmény 38 km-rel csökken.

1/b., Komárom Város Képviselő-testülete egyetért azzal, – a kihasználatlan járatok kivételével, a koppánymonostori lakosság igényét figyelembe véve -, hogy naponta két autóbuszjárat párral több 2-es járat közlekedjen a koppánymonostori Fenyves táborig. Komárom város autóbusz menetrendje tekintetében egyéb változtatásra nem tart igényt.

2., Komárom Város Képviselő-testülete önkormányzati rendelettel jóváhagyni javasolja 4,1 %-os mértékű tarifaemelést, valamint a tarifarendszer módosítását 2010. március 1-jétől.

3., Komárom Város Képviselő-testülete jóváhagyja a Közszolgáltatási Szerződés 5. sz. melléklete módosítását azzal, hogy a mellékletben megjelölt eszközök közlekedtetését szigorúan ellenőrizteti, az eddigi gyakorlattal szemben szabálytalan, szerződéstől eltérő működtetés szerződésszegés következményeit következetesen alkalmazza.

4., Komárom Város Képviselő-testülete folyamatosan figyelemmel kíséri a helyi tömegközlekedés helyzetét, azzal a céllal, hogy a városi tömegközlekedés rentábilissá váljon.


Határidő:
Azonnal

Felelős:
Dr. Szöllősy Ferenc címzetes főjegyző
Zatykó János polgármester