Határozat száma:
41/2006 2006.02.14.

Tárgya:
Déli elkerülő út megépítéséhez önkormányzati földterület biztosítása.

Határozat:

41/2006. (II. 14.) számú Képviselő-testületi határozat:

A Képviselő-testület hozzájárul, hogy Komárom Város Önkormányzat tulajdonában lévő kisajátítási terv szerinti területek, a Komárom, déli elkerülő út megvalósítása érdekében a Magyar Államkincstár részére térítésmentesen kerüljenek átadásra., az 1. számú melléklet szerint. A térítésmentes átadás ellensúlyaként a Magyar Államkincstárral, mint leendő tulajdonossal, valamint a Magyar Közútkezelő Kht-val – mint leendő kezelővel olyan szerződés megkötésére hatalmazza fel a Testület a polgármestert, hogy a kapcsolódó önkormányzatot terhelő beruházások megvalósításában (pl: útcsatlakozások kiépítése) kedvezményezettek segítséget nyújtanak.
A Képviselő-testület a szerződésben az út kiépítésére vonatkozó határidőt 2008. június 30.-ával kéri megállapítani. A szerződésben foglalt teljesítési határidő elmulasztása esetén a kérelmező a térítésmentesen átadásra kerülő földterületek értékét köteles megfizetni.
A Képviselő-testület felhívja a Polgármesteri Hivatal figyelmét az érintett földterületek törzsvagyonból történő kivonása szükségességére,- mely önkormányzati rendelettel történhet. A rendelet-tervezetet a legközelebbit testületi ülésre kéri beterjeszteni.

Határidő: azonnal
Felelős: Zatykó János polgármester
Dr. Szöllősy Ferenc címzetes főjegyző
Szabóné Kemény Andrea osztályvezető


Határidő:
Azonnal

Felelős:
Dr. Szöllősy Ferenc címzetes főjegyző
Szabóné Kemény Andrea osztályvezető
Zatykó János polgármester