Határozat száma:
216/2010 2010.11.18.

Tárgya:
Beszámoló a lejárt határidejű Képviselő-testületi határozatok végrehajtásáról, a két ülés közötti fontosabb tárgyalásokról, intézkedésekről, az önkormányzati bizottságok munkájáról, döntéseiről

Határozat:
/E/
1. Komárom Város Képviselő-testülete az Államreform Operatív Program (ÁROP) „A polgármesteri hivatalok szervezetfejlesztése” tárgyú kiírás keretében benyújtott, „Pályázat Komárom Város Polgármesteri Hivatalának korszerűsítéséről és szervezetfejlesztésének jövőjéről” című pályázatában (ÁROP-1.A.2/A-2008-0077) foglalt monitoring mutatók teljesítése céljából úgy határoz, hogy a Képviselő-testületi előterjesztések –mint döntés előkészítő dokumentumok- digitális verzióját a www.komarom.hu honlapon elektronikusan elérhetővé teszi a Képviselő-testület tagjai, az Önkormányzati intézmények vezetői, és a Polgármesteri Hivatal vezetői számára.

Határidő: azonnal
Felelős Musitz Balázs vezető informatikus

2. Komárom Város Képviselő-testülete az ÁROP-1.A.2/A-2008-0077 pályázatban foglalt monitoring mutatók teljesítése céljából úgy határoz, hogy az Önkormányzat bizottságai struktúráját úgy alakítja ki, hogy a bizottságok munkája segítésére bevonja a civil és a vállalkozói szféra, valamint az intézmények képviselőit, - ennek érdekében szakmai tanácsadó testületek létrehozására tesz javaslatot.

Határidő: azonnal
Felelős: Dr. Molnár Attila polgármester
Dr. Szöllősy Ferenc címzetes főjegyző

3. Komárom Város Képviselő-testülete az ÁROP-1.A.2/A-2008-0077 pályázatban foglalt monitoring mutatók teljesítése céljából úgy határoz, hogy az Önkormányzat és a Polgármesteri Hivatal külső kommunikációval kapcsolatos tevékenységére vonatkozóan az átláthatóság, a nyomon követhetőség biztosítása érdekében Kommunikációs Tervet készít.

Határidő: azonnal
Felelős: Dr. Molnár Attila polgármester
Dr. Szöllősy Ferenc címzetes főjegyző

4. Komárom Város Képviselő-testülete a 194/2006. (XI. 23.) határozattal jóváhagyott Közbeszerzési Szabályzatát az alábbi 24. ponttal egészíti ki:

„24. KÖRNYEZETBARÁT KÖZBESZERZÉS ÉRVÉNYESÍTÉSE

24.1. A környezetbarát közbeszerzés érdekében olyan ajánlattételi felhívásokat kell kibocsátani, melyekben a környezetbarát megoldások előnyben részesülnek.
24.2. A közbeszerzési eljárásokban érvényesíteni kell a zöld szempontokat az alábbi területeken:
- a beszerzés tárgya, a közbeszerzési műszaki leírás meghatározásakor;
- az alkalmassági feltételek körében;
- a bírálati szempontok között;
- a szerződés teljesítése feltételeinek megadása során.
24.3. Az ajánlatkérő az ökocímkével ellátott termékek és szolgáltatások esetében vélelmezheti a közbeszerzési műszaki leírásnak való megfelelést.
24.4. Az alkalmassági feltételek meghatározásánál előírható környezetvédelmi vezetési rendszereknek való megfelelőség tanúsítása (például: EMAS, vagy azzal egyenértékű rendszerek).


- 2 –


24.5. A bírálati szempontok meghatározása során a részszempontok között környezetvédelmi tulajdonságokat meg kell adni, ha környezetvédelmi szempontból érvényesíthető és lényeges.
24.6. A szerződéses feltételek meghatározásánál elő kell írni a csomagolás elszállítását és újrahasznosítását, valamint azt, hogy az ajánlattevő munkavállalói képzettek az elvégzett tevékenység környezeti hatásai tekintetében és az ajánlatkérő környezetvédelmi előírásait ismerik. „

Határidő: azonnal
Felelős: Dr. Molnár Attila polgármester
Dr. Szöllősy Ferenc címzetes főjegyző
Közbeszerzési referensek


Határidő:
Azonnal

Felelős:
határozat szövege szerint