Határozat száma:
70/2011 2011.04.21.

Tárgya:
Egészségügyi Prevenciós Pályázat kiírása.

Határozat:
Komárom Város Képviselő - testülete a 2011. évi Egészségügyi Prevenciós Pályázatát a melléklet szerinti feltételekkel hirdeti meg 6. 000. 000 Ft keretösszeggel a 2011. évi költségvetés egészségügyi és szociális alapja terhére.

70/2011. (IV. 21.) számú Képviselő-testületi határozat melléklete


Pályázati felhívás egészségügyi prevenciós programok megszervezésére
2011.

Komárom Város Önkormányzata pályázatot hirdet egészségügyi prevenciós témakörben, melynek keretében olyan programokat kíván támogatni, melyek az alábbi kiemelt célok valamelyikét célozzák meg:

• egészséges táplálkozás, aktív testmozgás népszerűsítése,
• káros szenvedélyek elleni küzdelem: drog, dohányzás, alkohol elleni küzdelem,
• AIDS és STD betegségek megelőzése, felvilágosító munka,
• családi életre nevelés,
• baleset megelőzés,
• elsősegélynyújtás terén végzett felvilágosító munka,
• szív és érrendszeri betegségek, daganatos megbetegedések megelőzése,
• szűrővizsgálatok megszervezése.

Rendelkezésre álló forrás: 6.000.000 Ft

A támogatás formája: Vissza nem térítendő.

A megpályázható összeg: min.: 20.000 Ft max.: 1.000.000 Ft

Önrész: A teljes projektköltség 5 %-a.

Pályázók köre: Komáromban működő civil szervezetek, társadalmi szervezetek, jogi személyek, jogi személyiség nélküli társaságok, civil közösségek, önszerveződő közösségek, gazdasági társaságok, egészségügyi, oktatási és szociális intézmények. Nem indulhat pályázóként és nem részesülhet támogatásban a 2007. évi CLXXXI. törvény 6 §-ban, valamint 8 §-ban meghatározott személy.

Pályázati feltételek: A pályázatot „ A céljelleggel nyújtott önkormányzati pénzügyi támogatások rendjéről” szóló 2009. évi 2. számú (I.29.) önkormányzati rendelet 1. sz. mellékletét képező pályázati űrlapon kell benyújtani, a pályázathoz csatolni kell a rendelet 10. § (2) bekezdésében lévő dokumentumokat valamint a rendelet 2. sz. mellékletét képező nyilatkozatot.
A program részletes leírásánál ismertetni kell a program megvalósulási ütemtervét, a programba bevonni kívánt célcsoportot, a részletes költségvetést.
A pályázaton elnyert összeg felhasználható a program megvalósításához szükséges működési kiadásokra (személyi- és dologi) és a megvalósításhoz szükséges kis értékű tárgyi eszközök megvásárlására (100.000 Ft egyedi érték alatt). Kizárólag eszközvásárlást a
Egy pályázó egy témában egy pályázatot nyújthat be 2011. május 1. és 2011. december 31. között kizárólag Komárom Városban megvalósuló egészségügyi prevenciós programokra.

Pályázat benyújtása: A pályázatot egy példányban zárt borítékban „Egészségügyi prevenciós pályázat” jeligével ellátva Komárom Város Önkormányzat címére (2900 Komárom, Szabadság tér 1.) kell eljuttatni.

- 2 –


A pályázatok benyújtási határideje: 2011.június 15.

Pályázatok elbírálása: A pályázatok támogatásáról a Képviselő - testület dönt. A döntéshozót indoklási kötelezettség nem terheli. A pályázat eredménye a www.komarom.hu weboldalon ill. írásbeli kiértesítéssel kerül kihirdetésre. A nyertes pályázókkal az Önkormányzat szerződést köt. A támogatott pályázatok esetében a támogatási szerződést a döntési értesítő kézhezvételétől számított 15 napon belül meg kell kötni, ennek lejártát követően (amennyiben a támogatott hibájából hiúsul meg) a támogatási döntés hatályát veszti. Amennyiben a döntéshozó a kért támogatásnál kevesebb támogatást ítél meg, a pályázónak a döntés kézhez vétele után 8 napon belül lehetősége van a pályázat szakmai tartalmának és a pályázó vállalt kötelezettségének csökkentését kérni, a pályázati anyag megfelelő – átdolgozott – részeinek benyújtásával. Amennyiben a pályázó a szakmai tartalom csökkentésének lehetőségével nem él, abban az esetben az eredeti pályázat szakmai tartalmát és kötelezettségeit kell megvalósítani.

Támogatás utalása: Fő szabályként a megítélt támogatás 70 %-a a támogatási szerződés megkötését követően 15 munkanapon belül kerül átutalásra, további 30 % az elszámolás után illeti meg a pályázót.

Támogatásról történő elszámolás: A program megvalósulását követően, 60 napon belül, de legkésőbb 2012. január 15-ig, a támogatási szerződés mellékletét képező elszámolási lap kitöltésével kell benyújtani az elszámolást, csatolva a részletes szakmai beszámolót és a hitelesített számlamásolatokat, melyen beazonosíthatóan szerepel a pályázati cél és a költségtételek (a hitelesítés formája: „az eredetivel mindenben megegyező hiteles másolat” – aláírás, pecsét). Felhívjuk figyelmét, hogy a támogatott program (jóváhagyott költségvetés szerint) teljes összegéről (igényelt támogatás, saját forrás, egyéb forrás) szükséges elszámolást készíteni! Az elszámolást Komárom Város Polgármesteri Hivatala címére (2900 Komárom, Szabadság tér 1.) „Pályázati elszámolás, egészségügyi prevenciós program” megjelöléssel 2 példányban kérjük beküldeni.

Jelen pályázati felhívás, a pályázati adatlap, a pályázat kötelező mellékleteinek jegyzéke díjmentesen átvehetők Komárom Város Polgármesteri Hivatalában (hétfőn: 8:00 - 16:30 óra, kedd-csütörtök: 7:30 – 16:00, péntek: 7:30-12:30) illetve letölthetők a www.komarom.hu honlapról. A pályázattal kapcsolatban érdeklődni Rákos Annamária egészségügyi és szociális referensnél lehet az 541-352-es telefonon vagy a rakos.annamaria@komarom.hu e-mail címen.


Komárom, 2011. április

Határidő:
Azonnal

Felelős:
Dr. Kreft-Horváth Lóránd alpolgármester
Dr. Molnár Attila polgármester