Határozat száma:
87/2012 2012.05.23.

Tárgya:
Az Óperenciás Waldorf Óvoda megszüntetése (II. forduló)

Határozat:
Komárom Város Képviselő-testület határozta, hogy

1. 2012. augusztus 31. napjával megszünteti az Óperenciás Waldorf Óvoda intézményét. A megszüntetés jogutódlás nélkül történik.

2. Elfogadja az Óperenciás Waldorf Óvoda megszüntető okiratát. (1. sz. melléklet).

3. Elfogadja a Komárom Város Képviselő-testülete Polgármesteri Hivatala alapító okiratának módosítását. (2. sz. melléklet)

4. Felkéri a hivatalt, hogy a megszüntető okiratot juttassa el a Magyar Államkincstár Komárom-Esztergom Megyei Regionális Területi Igazgatóságához, intézkedjen a megszüntetett intézmény - fenti határidőtől való - törzskönyvi nyilvántartásból törléséről és az intézmény számlaszámának megszüntetéséről.

5. Az Óperenciás Waldorf Óvoda megszűnésével 3 álláshely megszűnésére kerül sor 2012. augusztus 31-től. (2 óvodapedagógus, 1 dajka)
Az önkormányzat költségvetési szerveinél és a meglévő üres álláshelyeken, illetve az
önkormányzat fenntartói körén kívüli munkáltatónál az érintett munkavállalók, -
munkaviszonyban töltött ideje folyamatosságának megszakítása nélkül -
foglalkoztatására nincs lehetőség.

6. 2012. szeptember 1-jétől bérbe adja a Szellő Szárnyán Közhasznú Egyesületnek a 2921 Komárom, Műszerész u. 2. sz. alatti ingatlan (óvodaépület) azon részét és óvodai eszközöket, melyet az Óperenciás Waldorf Óvoda jelenleg használ.

7. A Szellő Szárnyán Közhasznú Egyesület által működtetett óvoda munkájához Komárom Város Önkormányzata kinyilvánítja azon szándékát, hogy az óvoda működését támogatni kívánja.

8. A 2012. évi költségvetés terhére 3M Ft-ot biztosít az óvoda működéséhez.


Határidő:
Azonnal

Felelős:
Dr. Molnár Attila polgármester