Határozat száma:
107/2014 2014.05.20.

Tárgya:
A Komáromi Szőnyi Színes Óvoda átszervezése

Határozat:
1. Komárom Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. augusztus 31-i hatállyal átszervezi a Komáromi Szőnyi Színes Óvoda intézményét oly módon, hogy - gyermeklétszám csökkenése miatt - megszünteti a MOL lakótelepi, 2921 Komárom, Műszerész u. 2. szám alatti tagóvodáját.

2. Az intézményvezető javaslata alapján, Komárom Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. szeptember 1-jétől a Komáromi Szőnyi Színes Óvoda óvónői álláshelyeit egy fővel, a dajka álláshelyeinek számát két fővel csökkenti, s a Komáromi Csillag Óvoda óvónői álláshelyeit egy fővel bővíti.

3. Komárom Város Önkormányzat Képviselő-testülete, a létszámcsökkentéssel érintett álláshelyeken foglalkoztatott dajkák - jogviszonyban vagy munkaviszonyban töltött idejük megszakítás nélküli - foglalkoztatására a települési önkormányzat által alapított más költségvetési szervnél, az előreláthatólag megüresedő álláshelyeken vagy a tervezett új álláshelyeken, szervezeti változás, feladatátadás következtében a kérelem benyújtójának fenntartói körén kívüli munkáltatónál nem lát lehetőséget.
A 2 fő dajka közalkalmazott további foglalkoztatására nincs lehetőség.
4. Komárom Város Önkormányzat Képviselő-testülete felkéri a jegyzőt, hogy az érintett költségvetési szervek engedélyezett létszámának változása miatt a 2014. évi költségvetéséről szóló 1/2014. (I. 29.) számú rendeletének 14. mellékletének, a 2014. szeptember 1-jén hatályba lépő módosítását készítse elő


Határidő:
2014.08.31.

Felelős:
Dr. Molnár Attila polgármester