Határozat száma:
305/2014 2014.12.17.

Tárgya:
Komárom Város Önkormányzata 2015. évi költségvetésének irányelvei, beszámoló az önkormányzat likviditási helyzetéről

Határozat:
Komárom Város Önkormányzat Képviselő-testülete az önkormányzat 2015. évi költségvetési koncepcióját megvitatta, azt az előterjesztésben foglaltaknak megfelelően elfogadja.

A költségvetés elkészítése során az alábbi szempontokat tarja szükségesnek figyelembe venni:
A Képviselő-testület 2015. évben a folyamatban lévő fejlesztési feladatok folytatására, befejezésére, pályázati forrásból új fejlesztések beindítására, a városüzemeltetési feladatok ellátására, továbbá az intézmények megfelelő szinten történő üzemeltetésének biztosítására helyezi a fő hangsúlyt.

A következő költségvetési évben a pályázati úton elnyerhető támogatások megszerzése, a lehetséges külső források - lehető legnagyobb arányban történő - bevonása kiemelt fontossággal bír.

Az idegenforgalommal kapcsolatos feladatok ellátása, Komárom város kulturális és sport rendezvényeinek támogatása stratégiai fontosságú kérdés, mely a foglalkoztatás bővítés lehetőségeire is hatást gyakorol.

A 2015. évi költségvetésben is alapokat kell létrehozni a tartalékok között az alábbiak szerint: Általános tartalék, Működési célú tartalék (civil szervezetek támogatási alapja, oktatási alap, egészségügyi és szociális alap, polgármesteri keret, nyári napközis tábor költségei, önállóan működő intézmények karbantartási alapja) Felhalmozási célú tartalék (pályázati alap a megvalósuló és nyertes pályázatokra, vis maior keret).

Az elkövetkező évben is fenn kell tartani Komárom város lakossága részére az eddigiekben nyújtott támogatásokat.

A Polgármesteri Hivatal és az intézmények esetében a tervezés során a 2014. évi szinten tartás a cél a személyi juttatások és járulékok vonatkozásában.
Az átfogó bérlakás program folytatása és a szociálisan rászorulók támogatása kiemelt feladataink között szerepel.

A Polgármesteri Hivatal szervezetrendszerének hatékony működtetése továbbra is fontos feladat.


Határidő:
a 2015. évi költségvetés elkészítésének határideje

Felelős:
Dr. Molnár Attila polgármester
Dr. Baksa-Ströcker Renáta jegyző