Határozat száma:
316/2015 2015.12.17.

Tárgya:
Komárom Város Önkormányzata 2016. évi Költségvetési Koncepciója

Határozat:
Komárom Város Önkormányzat Képviselő-testülete az önkormányzat 2016. évi költségvetési koncepcióját megvitatta, azt az előterjesztésben foglaltaknak megfelelően elfogadja.

A költségvetés elkészítése során az alábbi szempontokat tarja szükségesnek figyelembe venni:

A Képviselő-testület 2016. évben a már elnyert pályázati források és a szükséges kiegészítő önerő felhasználásával építési, felújítási, korszerűsítési feladatokat kíván megoldani. Ezen túlmenően további pályázati forrásokból új fejlesztések beindítására, a városüzemeltetési feladatok megfelelő szinten történő ellátására, továbbá az intézmények üzemeltetésének biztonságára helyezi a fő hangsúlyt.

A pályázati úton elnyerhető támogatások megszerzése, a lehetséges külső források - lehető legnagyobb arányban történő - bevonása a 2016. évben is kiemelt fontossággal bír.

A foglalkoztatás bővítése városunkban is stratégiai fontosságú cél. Az idegenforgalom feladatainak, valamint Komárom város kulturális és sport rendezvényeinek támogatása a 2016. évben is kiemelt feladat.

A 2016. évi költségvetésben is alapokat kell létrehozni a tartalékok között az alábbiak szerint: Általános tartalék, Működési célú tartalék (civil szervezetek támogatási alapja, oktatási alap, egészségügyi és szociális alap, polgármesteri keret, nyári napközis tábor költségei, önállóan működő intézmények karbantartási alapja, színházi és sport alap), Felhalmozási célú tartalék (pályázati alap a megvalósuló és nyertes pályázatokra, vis maior keret).

Az elkövetkező évben is fenn kell tartani Komárom város lakossága részére az eddigiekben nyújtott támogatásokat, valamint a szociálisan rászorulók települési támogatását.


Határidő:
2016.02.15.

Felelős:
Dr. Molnár Attila polgármester
Dr. Baksa-Ströcker Renáta jegyző