Határozat száma:
114/2016 2016.04.21.

Tárgya:
Beszámoló a lejárt határidejű Képviselő-testületi határozatok végrehajtásáról, a két ülés közötti fontosabb eseményekről

Határozat:
1. Komárom Város Önkormányzat Képviselő-testülete a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXVI. törvény 13. §-ában foglaltak valamint az állami vagyonról szóló 2007. évi CVI. törvény 36. § (2) bekezdésének c) pontja alapján a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt-nél kezdeményezi és kérelmezi a Magyar Állam tulajdonában, a Nemzeti Sportközpontok kezelésében lévő Puskás Ferenc Stadion tribünjein lévő műanyag és fém székekből (továbbiakban együtt: ülőhelyek) 600 db műanyag ülőhely ingyenes önkormányzati tulajdonba adását.

2. Az ingóságokat az Önkormányzat a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 15.) pontjában meghatározott sport és ifjúsági ügyekkel kapcsolatos feladatok önkormányzati kötelező feladatainak ellátása érdekében kívánja tulajdonba venni és önkormányzati tulajdonú sportlétesítményei fejlesztésének céljára kívánja felhasználni.

konkrét felhasználási cél meghatározása:

Komárom Város Önkormányzata a tulajdonában lévő két sporttelep fejlesztését tervezi.
Molaji Sporttelep (2922 Komárom, Stadion utca 1.): A Molaji Sporttelep jelen pillanatban csupán fapados ülőhelyekkel rendelkezik. Az igényelt székekkel ezeknek az ülőhelyeknek cseréjét, felújítását szeretnénk megoldani. A Komárom Városi SE Megye I. osztályú felnőtt labdarúgó csapata a 2015/16-os bajnoki évben nagy valószínűséggel megnyeri a bajnokságot, és a következő szezonban megcélozza az NB III-as szereplést. Ennek a célnak megfelelően a Komáromi Városi Sportegyesület és Önkormányzatunk igyekszik megfelelni a Magyar Labdarúgó Szövetség 1/2016 verziószámú Infrastruktúra Szabályzatának, melyben az NB III-as szerepléshez szükséges III. kategóriájú nagypályák besorolásának elengedhetetlen része a minimálisan 200 db ülőhely biztosítása a szurkolók részére.

Berecz Dezső Sporttelep (2903 Komárom-Koppánymonostor, Téltemető u. 1.): A Berecz Dezső Sporttelepen a fedett lelátón nagyon rossz minőségű fapadok vannak, amik már nem tudják biztosítani szurkolók kényelmét. Hazai mérkőzésekre sok szurkoló kilátogat, a nézőszám növekedését is el lehetne érni, ha sikerülne a fapadokat székekre cserélni. A tribünt szeretnénk felújítani és a fapadokat székekre cserélni. Nagyon szép öltöző épületünk van, a lelátó jelenlegi állapota nem illik Sporttelepünk összképébe. Szeretnénk lelátónk színvonalát a létesítmény többi jó állapotban lévő részének szintjére emelni.

3. Komárom Város Önkormányzata vállalja a tulajdonba adás érdekében felmerülő költségek megtérítését.

4. Az igényelt ingóságok nem állnak (örökségvédelmi / természetvédelmi / helyi / Natura 2000) védettség alatt.

5. Komárom Város Önkormányzat Képviselő-testülete felhatalmazza a polgármestert, hogy az ülőhelyek ingyenes önkormányzati tulajdonba adásával kapcsolatos eljárás során az MNV Zrt. felé teljes jogkörben eljárjon, és valamennyi szükséges nyilatkozatot megtegye.

6. Komárom Város Önkormányzat Képviselő-testülete felhatalmazza a polgármestert, hogy az ülőhelyek ingyenes önkormányzati tulajdonba adására vonatkozó megállapodást aláírja.


Határidő:
2016.04.22.

Felelős:
Dr. Molnár Attila polgármester
Dr. Baksa-Ströcker Renáta jegyző