Határozat száma:
148/2017 2017.05.08.

Tárgya:
A Komáromi Csillag Óvoda átszervezésével kapcsolatos döntés meghozatala

Határozat:
Komárom Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2017. augusztus 31-i hatállyal átszervezi a Komáromi Csillag Óvoda intézményét oly módon, hogy - gyermeklétszám csökkenése miatt - megszüntet egy óvodai csoportot. Az intézmény ez által négycsoportos óvodából háromcsoportos óvodává alakul.

2. Komárom Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2017. szeptember 1-jétől a Komáromi Csillag Óvoda óvónői álláshelyeit két fővel csökkenti.

3. Komárom Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2017. szeptember 1-jétől a Komáromi Csillag Óvodában, a csoportmegszüntetésben érintett dajka álláshelyet továbbra is megtartja addig, amíg a város valamelyik óvodájában egy dajka álláshely fel nem szabadul.

4. Komárom Város Önkormányzat Képviselő-testülete felkéri a jegyzőt, hogy az érintett költségvetési szerv engedélyezett létszámának változása miatt a Komárom Város Önkormányzatának 2017. évi költségvetéséről szóló 1/2017. (I. 27.) számú rendelete 14. mellékletének módosítását készítse elő.

II.
Komárom Város Önkormányzat Képviselő-testülete felkéri a Polgármesteri Hivatalt, hogy készítsen előterjesztést és költségelemzést - az intézményvezetőkkel egyeztetve - arra vonatkozóan, hogy az elkövetkezendő években milyen hatással járna az óvodai csoportok létszámának csökkentése.


Határidő:
2017.08.31.

Felelős:
Dr. Molnár Attila polgármester