Határozat száma:
431/2019 2019.12.19.

Tárgya:
Komárom Város Önkormányzata 2020. évi Költségvetési Koncepciója, valamint egyéb pénzügyi tárgyú döntések meghozatala

Határozat:
1. Komárom Város Önkormányzat Képviselő-testülete az önkormányzat 2020. évi költségvetési koncepcióját megvitatta, azt az előterjesztésben foglaltaknak megfelelően elfogadja.

2. Komárom Város Önkormányzat Képviselő-testülete a költségvetés készítése során az alábbi szempontokat tarja szükségesnek figyelembe venni:

a) A Képviselő-testület 2020. évben a már elnyert pályázati források és a szükséges kiegészítő önerő felhasználásával építési, felújítási, korszerűsítési feladatokat kíván megoldani. Ezen túlmenően további pályázati forrásokból új fejlesztések beindítására, a városüzemeltetési feladatok megfelelő szinten történő ellátására, továbbá az intézmények üzemeltetésének biztonságára helyezi a fő hangsúlyt.

b) Az elkövetkező évben is fenn kell tartani Komárom város lakossága részére az eddigiekben nyújtott támogatásokat.

c) A Tartalékok között a 2020. évi költségvetésben is alapokat szeretnénk létrehozni az alábbiak szerint: Általános tartalék, Működési célú tartalék (oktatási alap, egészségügyi és szociális alap, környezetvédelmi alap), Felhalmozási célú tartalék (pályázati alap a megvalósuló és nyertes pályázatokra, vis maior keret).

d) A foglalkoztatás bővítése és a fiatalok helyben maradásának ösztönzése városunkban is stratégiai fontosságú cél, különös tekintettel az Ipari Park gyorsütemű fejlődésére.

e) Az idegenforgalom feladatainak, valamint Komárom város kulturális és sport rendezvényeinek támogatása a 2020. évben is kiemelt feladat.


Határidő:
2020.02.15.

Felelős:
Dr. Baksa-Ströcker Renáta jegyző
Dr. Molnár Attila polgármester