Határozat száma:
223/2005 2005.11.16.

Tárgya:
Központi ügyeleti társulás működtetése

Határozat:
223/2005. (XI. 16.) számú Képviselő-testületi határozat:
1. A Képviselő-testület tudomásul veszi a Központi Ügyeleti Társulás leendő működtetésével kapcsolatos tájékoztató anyagot.
2. A Képviselő-testület felhatalmazza Komárom Város Egészségügyi Alapellátási Szolgálatát, mint szerződött ügyeleti szolgáltatót, hogy kérjen működési engedélyt a – Komárom város lakosait is érintő – Kistérségi Központi Ügyelet működtetésére az ÁNTSZ Városi Intézetétől és kösse meg a Kistérségi Központi Ügyeletre vonatkozó – Komárom város lakosait is érintő – finanszírozási megállapodást a Megyei Egészségbiztosítási Pénztárral, a kistérségi társulás erre vonatkozó döntését követően.
3. A Képviselő-testület felhatalmazza Komárom Város Egészségügyi Alapellátási Szolgálatát, hogy kössön megállapodást – mint az ügyeletet ellátó egészségügyi szolgáltató – azokkal az önkormányzatokkal, akik határozattal nyilvánították ki csatlakozási szándékukat a Kistérségi Központi Ügyelethez.
4. A Képviselő-testület előzetes hozzájárulását adja, hogy a kistérségi társulás ügyeletszervezésre vonatkozó szakmai (létszám) és költségvetési döntését követően a kistérségi ügyelet a működtetéséhez szükséges kiegészítő költségvetési támogatást megkapja,- 2006 év vonatkozásában, 13 M Ft erejéig.
5. Javasolja a Képviselő-testület a Kistérségi Társulás számára, hogy abban az esetben, ha a jelenlegi szerződéses szolgáltatójával (Komárom Város Egészségügyi Alapellátási Szolgálat) nem tudja megszervezni a kistérségi központi ügyeletet, írjon ki pályázatot a feladat ellátására, azonos szakmai tartalommal.



Határidő:
Azonnal

Felelős:
Dr. Szöllősy Ferenc címzetes főjegyző
Zatykó János polgármester