Határozat száma:
185/2008 2008.07.24.

Tárgya:
A MOL városrészt érintő - a városfejlesztési és építési osztály feladatkörébe tartozó - intézkedésekről, feladatokról beszámoló

Határozat:
1., A Képviselő-testület a MOL városrészen lévő Katedra Művelődési Ház (2922. Laboráns u. 5.) és a Carrier Szálló (2922. Komárom, Varga J. u. 9.) működtetésére 2008. augusztus 01- től 2008. szeptember 30-ig - két hónap időtartamra - üzemeltetési szerződést köt a Komthermál Kft-vel . Felhatalmazza a Polgármester és Címzetes Főjegyző urat a szerződés aláírására.

2., A Képviselő-testület felhatalmazza Polgármester és Címzetes Főjegyző urat, hogy Komárom Város Önkormányzata nevében 6 hónap időtartamra – 2008. augusztus 01-tól 2009. január 31-ig – kössön üzemeltetési szerződést a Katedra Művelődési Ház és a Carrier Szálló épületében lévő tűzoltó berendezések és a lift működtetésére.

3., A Képviselő-testület 20 M Ft tagi kölcsönt biztosít a Komáromi Távhő Kft részére a MOL városrészen 1800 m távhővezeték hőszigetelése kivitelezése végrehajtására. Az elvégzendő munkát a TÁVHŐ Kft-nek rendeli végrehajtani.
Felkéri a Polgármesteri Hivatalt, hogy a MOL városrész lakossága figyelmét hívja fel arra, hogy a lakásokon belüli berendezési tárgyak, tartozékok, így a radiátorok is a lakók tulajdonát képezik. Az Önkormányzat egyértelmű álláspontja, hogy a lakásokon belüli hőveszteséget is csökkenteni, megszűntetni szükséges, melyhez ki kell dolgozni a lakókkal olyan megállapodást, hogy a feladat végrehajtásához kamatmentes kölcsönhöz juthassanak, az Önkormányzat által meghirdetett pályázat alapján.


Határidő:
Azonnal

Felelős:
Dr. Szöllősy Ferenc címzetes főjegyző
Hajnal Nándor
Sagát Ágnes osztályvezető
Zatykó János polgármester