Hírek

Hírek

Kategória választó:
Teljes hírlista
Álláshirdetés | Egészségügy | Egyház | Események | Gazdaság | Hirdetmény | Interjú | Komárom Podcast | Komárom Zöld | Koronavírus | Kultúra | Oktatás | Önkormányzat | Pályázat | Politika | Riport | Sport | Turizmus | Zöld Komárom |


KOMÁROM PODCAST

Komárom podcast: Kerékpárral Komáromtól-Dardzsilingig Kőrösi Csoma Sándor sírjánál

11 hónap, 11 ország... Zichó Viktor, a komáromi világjáró kerékpárral utazott az indiai Dardzsilingbe, Kőrösi Csoma Sándor föli nyughelyéhez.
KOMÁROM PODCAST

Komárom podcast: A komáromi ultramaraton futó Dombay Gábor a görögországi Spartathlonra készül

A komáromi sportoló, Dombay Gábor teljesítette a kvalifikációs szintet, így Görögországban indulhat a nagy hagyományokra épülő, legendás Spartathlon versenyen. A futók Athénból indulnak, az ókori görög futár, Pheidippidész nyomán. A futár az athéni király levelét vitte egykor Spártába Leonidasz királynak, hogy segítséget kérjen a perzsák elleni harcban. A 246 km-es ultramaratonra készülő Dombay Gábor stúdiónk vendége volt.
KOMÁROM PODCAST

Komárom podcast: Pekler Zalán komáromi sportlövő a tokiói olimpián képviseli hazánkat

Pekler Zalánért július 25-én és augusztus 2-án szoríthatunk, hiszen e napoknon áll lőállásba a tokiói olimpián. Indulás előtt a komáromi sportlövőt céljairól, érzéseiről, esélyeiról kérdeztük.
KOMÁROM PODCAST

Komárom podcast: Új üzemcsarnokot adott át a B&O Engineering

A B&O Engineering új üzemcsarnokát Czunyiné Dr. Bertalan Judit, térségünk országgyűlési képviselője, Dr. Molnár Attila városunk polgármestere, Borsos Balázs és Óvári Attila tulajdonosok adták át. A megnyitón Borsos Balázst kérdeztük.
KOMÁROM PODCAST

Komárom podcast: Bemutatkozik a környezetbarát termékeket gyártó Ökosys Zrt.

Világszerte egyre elterjedtebb a környezetbarát termékek használata, melyek nem szennyezik a természetet és a bennünket körül ölelő élővilágot. A komáromi telephelyű Ökosys Zrt. ezeket a termékeket gyártja és forgalmazza. Sebestyén Tibor, a vállalat vezetője volt a vendégünk.
KOMÁROM PODCAST

Komárom podcast: Nyaralási programok a szőnyi Kemenés házban

Különféle tematikájú nyári programokkal várják a Kemencés házban a jelentkezőket egész nyáron. Lesz többek közt lovas, bábos, kismester, kiskukta tábor, ahol egész napos foglalkozások mellett érezhetik jól magukat a gyerekek. Hogy miként zajlik egy - egy nap a táborokban és milyen programok következnek a nyár után, arról Schmelcz Gézáné Bajmóczi Ildikót, a Kemence Egyesület vezetőjét kérdeztük.
KOMÁROM PODCAST

Komárom podcast: Nyári turnéra indul a For You együttes

A For You Együttes sokak számára ismert lehet, azt azonban talán kevesebben tudják, hogy a komáromi énekesnő, Borbély Lantos Katalin is tagja a magával ragadó műsorokat adó kompániának. Az ő ötlete alapján adott egy úgynevezett nulladik napi koncertet az együttes, ahol a közelgő turnéról, múltról és tervekről beszélgettünk.
KOMÁROM PODCAST

Komárom podcast: Színes programkavalkád a komáromi Brigetio Tavernában

Különféle tematikájú kiállítások, családi kvízversenyek, különféle koncertek, filmvetítések és megannyi program minden korosztály számára. Hogy pontosan miről is szólnak majd a nyári és ősz eleji napok a Comorra Hagyományőrző Egyesület számára, arról a szervezet elnökét, Lampert Pétert kérdeztük.
KOMÁROM PODCAST

Komárom podcast: Kulturális térrel bővül Koppánymonostor

A Monostori Kulturális Egyesület, megalakulásakor kitűzte fő célként a városrész minden korosztálya számára építő jellegű, hasznos kulturális, hagyományőrző, értékteremtő és sport rendezvények megteremtését. A szervezetnek a helyi Dózsa György Művelődési Ház ad otthon, ahol számos programmal és egy állandó helytörténeti kiállítással is várják az érdeklődőket. Hogy milyen átalakulásokon ment át a szervezet és a művelődési ház, valamint hogy milyen fejlesztések várhatóak a jövőben, arról Kőrösi Flóriánt, az egyesület elnökét kérdeztük.
KOMÁROM PODCAST

Komárom podcast: Idén is lehet szavazni az év madarára

A stúdióban Bátki Gellért, a Duna-Ipoly Nemzeti Park természetvédelmi őre volt a vendégünk, akitől megtudtuk, hogy a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület az idén is három madarat jelölt meg, melyre leadhatjuk szavazatinkat és az év madarává választhatjuk. Azt is megtudtuk, hogy mely madarakról van szó és mit kell tudnunk róluk, valamint hogy hol, hogyan és mikor lehet rájuk szavazni.
KOMÁROM PODCAST

Komárom podcast: Egy este a komáromi méhek között

Mennyi méh lakik egy kaptárban? Hogy épül fel egy méhcsalád? A méhek valóban végig menetelnek egy képzeletbeli ranglétrán rövid életük során? Miért és hogyan sírnak a méhek? Többek közt ezeket is megtudtuk Czidlina Balázs amatőr méhésztől, aki a beszélgetés során bemutatta a méhész eszközeit és soha nem látott közelségbe hozta nekünk ezeket a rendkívül hasznos kis rovarokat.
KOMÁROM PODCAST

Komárom podcast: Római-kori katonai fürdőt tárnak fel Szőnyben a régészek

Mikor, hol és meddig tartanak idén a szőnyi ásatások? Milyen leletek kerültek elő eddig és mire számítanak még a régészek az előzetes mérések alapján? Mik a további tervek a kutatásokkal kapcsolatban? Többek közt ezeket is megtudtuk Dr. Bartus Dávidtól, az ELTE Ókori Régészeti Tanszék tanszékvezetőjétől és az ásatás irányítójától.


További oldalak megtekintése:   <<   < >   <

Rendezvénynaptár

.

H
K
Sz
Cs
P
Szo
V

Érték és Hagyomány

a városi értéktár kiadvány

Hírlevél feliratkozás

A feliratkozást követően minden nap egy összefoglaló emailt fog kapni a napi hírekről, eseményekről, aktualitásokról.

Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot