Hírek

Hírek

Kategória választó:
Teljes hírlista
Álláshirdetés | Egészségügy | Egyház | Események | Gazdaság | Hirdetmény | Interjú | Komárom Podcast | Komárom Zöld | Koronavírus | Kultúra | Oktatás | Önkormányzat | Pályázat | Politika | Riport | Sport | Turizmus | Zöld Komárom |


Múzeumok ünnepi nyitva tartása

Március 26-27-én (szombat-vasárnap) 10-16 óráig tart nyitva a Klapka Gy. Múzeum magyar tengerésztörténeti kiállítása a Városháza alagsorában, a római kőtár az Igmándi erődben valamint a Kelemen L. utcai főépületben a Brigetio emlékeit bemutató kiállítás illetve a fotó -és viselettörténeti dokumentumokatfelvonultató néprajzi kiállítás. Március 26-án (szombat) 10-16 óráig látogatható a Czibor Zoltán Emlékszoba a városi sporttelepen. MÁRCIUS 28-ÁN (HÉTFŐ) A MÚZEUMOK ZÁRVA TARTANAK!

Tourinform hírek

1. Húsvétváró kézműves vásár vette kezdetét a Tourinform Iroda mellett, az Igmándi úton. A vásárt két civil szervezet: a komáromi Tourinform Iroda és a Komárom-Esztergom Megyei Népművészeti Egyesület szervezi, akik együtt próbálják Komárom és kistérsége idegenforgalmát újabb színfolttal gazdagítani, és a megyei népművészek kézműves termékeit bemutatni. A vásáron, mely március 21-25-ig tart, naponta más kézműves kínálja portékáit. Emellett a Tourinform Irodába betérő érdeklődőket folyamatosan frissülő kézműves kiállítás várja, melyen egész évben megtekinthetők a népművészek munkái. A húsvétváró plakátja mellékelt dokumentumként megtekinthető. 2. Vasárnap zárta kapuit a 28. Nemzetközi Utazás kiállítás és vásár. A kiállításon szűkebb hazánkat a komáromi Tourinform Iroda, valamint a Monostori Erőd Kht. képviselte. Itt tekinthette meg először a nagyközönség Észak- és Dél- Komárom valamint a kistérség közös, 2005-ös rendezvénynaptárát, továbbá Komárom gasztronómiai- és szállástérképét. A vásáron Komárom és a kistérség kiadványain kívül jelen voltak a turizmushoz kapcsolódó helyi vállalkozások, szervezetek reklámanyagai is. 3. Először jelennek meg Észak- és Dél-Komárom rendezvényei közös éves eseménynaptárban. A két Komárom 2005-ös rendezvénynaptára a komáromi Tourinform Iroda munkájának gyümölcseként lát napvilágot. Az eseménynaptár tartalmazza a két város, valamint Komárom kistérségének ezévi programjait, a rendezvények leírását, szervezőit és helyszíneit is. A rendezvénynaptár már hozzáférhető a Tourinform Irodában!

Versmondó ünnep

„Szólnom kell akármit is és ha már együtt vagyunk, hát nektek beszélek…” József Attila születésének 100. évfordulóján versmondó ünnepre hívjuk Komárom lakosságát, melyet a Zeneiskola Egressy Termében rendezünk, 2005. április 11-én, 16 órai kezdettel. Várunk mindenkit, aki szereti a verseket, szeret verset mondani, és el is mondaná ezen az ünnepi eseményen József Attila egyik versét. A jelentkezés nagyon egyszerű: csak a nevet, az életkort és a választott vers címét kérjük bejelenteni a Csokonai Művelődési Központban vagy a Jókai Mór Városi Könyvtárban 2005. április 7-ig. Részletek a mellékelt dokumentumban találhatók.

Testületi ülés, bizottsági ülések

Ezen a héten üléseznek Komárom Város Képviselőtestülete Bizottságai. A részletes napirend megtalálható a Testület/Bizottsági ülés menüpont alatt. A soron következő, 2005. március 24.-én megtartandó Testületi ülésről pedig a Testület/Testületi ülés opcióval szerezhet bővebb információt.

Bál

2005.03.12.-én a Szőnyi Kulturális Egyesület nőnapi tavaszköszöntő bált rendez a Petőfi Sándor művelődési házban. Bővebb információ kérhető a 34/342-984-es telefonszámon.

Adófizetési határidő!

2005. március 15.-e a határideje a helyi adók befizetésének: az Iparűzési adót, a Gépjárműadót, az Építmény utáni Idegenforgalmi adót és az Építményadót kell kiegyenlíteni a fenti határidőig. Bővebb információ kapható Komárom Város Adóhivatalában. (Polgármesteri Hivatal, 541-330, 541-331)

Ünnepi programok Komáromban

03.13. 09.00 óra: - ünnepi lövészverseny a magyar elöltöltős lövészsport alapításának 10. évf. alkalmából, a KVSE lőtéren (MOLAJ) 03.15.: 08.00 óra: történelmi emléktúra'48-as emlékhelyekre - indulás a Petőfi kopjafától 11.00 óra: városi ünnepség a '48-as kopjafás emlékparkban ( Igmándi erőd) Program: - a RÉVÉSZ Színjátszó Kör ünnepi műsora - ünnepi beszédet mond Ölveczky Gábor, a Klapka Alapítvány kuratóriumának elnöke - koszorúzás 18.30 óra: ünnepi hangverseny az Egressy Teremben ( Egressy B. Művészeti Iskola) Észak-Komárom: 16.30 óra: koszorúzás a Jókai szobornál 17.00: Koszorúzás a Klapka szobornál

Polgári Védelmi Kiállítás Komáromban

A Polgári Védelem Napja alkalmából "Légoltalomtól a katasztrófavédelemig" címmel kiállítást szervezett a Komáromi Polgári Védelmi Kirendeltség a Komárom-Esztergom megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Kiképző- és Raktárbázisán (Komárom, Beöthy u. 3. a volt tűzoltóiskola). A kiállítás az elmúlt 70 évet eleveníti fel fényképek és tárgyi eszközök segítségével. A fényképeknél külön tabló foglalkozik Komárom város 1944-1945 évi bombázásának és következményeinek bemutatásával. A tárgyi eszközöknél második világháborús egyenruhák, légoltalmi sisakok és a különböző kitűzők, karszalagok, korabeli újságok is megtekinthetőek. Szintén a Polgári Védelemmel kapcsolatos, hogy a Polgári Védelmi Világnap alkalmából, március 2-án, közös ünnepi megemlékezést tartottak a Komáromi Polgármesteri Hivatal, a Nyitra Kerületi és Komárom Körzeti Szlovák Polgári Védelmi Szervezetek, valamint a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság képviselői. Ez utóbbi eseményről részletesebben a Hivatalok / Polgári Védelem menüpont alatt, vagy a hírhez mellékelt dokumentumban olvashatnak. Van letölthető dokumentum

HATÁRTALANUL FIATAL KOMÁROM

Az Európai Bizottság Ifjúság 2000-2006 programjához nyújtott be pályázatot a Komáromi Nyilvánosság Egyesület, együttműködve a komáromi Csokonai Művelődési Központtal és a az észak- komáromi (komarnoi) Városi Művelődési Központtal és Jókai Napok Alappal. A pályázaton 6000 eurot nyertek A program megvalósítására, melynek keretén belül három pályázat is kiírásra kerül, fiatal rádiósok, fotósok és képzőművészek számára. A program célcsoportja a két Komárom 15 és 25 év közötti fiataljai. A projekt célja: A „Határtalanul fiatal ” ifjúsági kezdeményezés célja a szlovákiai és magyarországi Komáromban élő fiatalok – közösségeik és egyének – elkülönültségének megszüntetése, a valamikor egy város ifjúsága művészeti életének élénkítésével, a Duna két partján élők találkoztatásával. A projekt épít a fiatalok ötleteire, már létrejött amatőr művészeti közösségeikre, a meglévő kapcsolatokra csoportok és egyének között. A projekt aktív résztvevőivé kívánjuk tenni, a továbbtanulásból kiszoruló fiatalokat, a mozgássérülteket és megváltozott munkaképességűeket, valamint mindkét város különböző nemzetiségű fiataljait. A rendezvények ütemezése és helyszínei : Április 26. 15 óra AZ EU Ifjúság 2000-2006 programja által támogatott HATÁRTALANUL FIATAL rendezvénysorozat képzőművészeti pályázatának tárlata Fő szervező: Komáromi Nyilvánosság Egyesület Dél- Komárom Társszervezők: Csokonai Művelődési Központ (D-K) Jókai Napok Alap (É- K) Városi Művelődési Központ (É- K) Észak- Komárom Városi Művelődési Központban Április 26. 15.30 A HATÁRTALANUL FIATAL rendezvénysorozat rádiós pályázatának eredményhirdetése Észak- Komárom Városi Művelődési Központban Április 26. 18.00 A HATÁRTALANUL FIATAL rendezvénysorozat Határtalanul könnyű-zenei koncertje I. Észak- Komárom RÉV Magyar Kultúra Háza Pályázati kiírások a fájl mellékletben találhatók!

Komáromi AC mérkőzései

Női kézilabda mérkőzés NB II. 12. forduló 05.03.05.(szombat)Városi Sportcsarnok 15,30 női feln. Komáromi AC - BÜK 17,15 női ifj. Komáromi AC - BÜK Férfi kézilabda mérkőzés NB. II. 12. forduló 05.03.05. MÓRi Sportcsarnok 16,00 ifjúsági Mór KSC. - Komáromi AC-FOXCONN 18,00 felnőtt Mór KSC. - Komáromi AC-FOXCONN

Rendezési terv módosítások!

A Város / Rendezési terv módosítások menüpont alatt a város Szerkezeti és Szabályozási tervének tervezett módosulásait találhatják digitális formában, .pdf fájlokban. A tervezőktől igyekszünk minnél több digitális anyagot beszerezni és frissíteni az oldalt.

Új térkép a honlapon!

Frissítettük honlapunk elavult térképét, a térkép opcióra kattintva immáron az új, aktualizált térképet találhatják látogatóink. Ezen Észak- és Dél-Komárom teljes területe, teljes utcajegyzéke, valamint a nevezetességek is megtalálhatók. (Ha látogatónk valamely fontos objektumot, nevezetességet hiányolna, akkor a hírhez kapcsolódóan, vagy a vendégkönyvbe tett javaslat alapján pótolni fogjuk) Ezen kívül ugyanitt továbbra is elérhető a három településrész térképe kép formátumban, azonban ezek még a régi adatokkal készültek, ezek frissítése is hamarosan meg fog történni, illetve lesz egy teljes Komáromot ábrázoló képként letölthető térkép is, természetesen az új adatbázis alapján.


További oldalak megtekintése:   <<   < >   >>

Rendezvénynaptár

.

H
K
Sz
Cs
P
Szo
V

Érték és Hagyomány

a városi értéktár kiadvány

Hírlevél feliratkozás

A feliratkozást követően minden nap egy összefoglaló emailt fog kapni a napi hírekről, eseményekről, aktualitásokról.

Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot