Hírek

Díjátadó és gála
a magyar kultúra napja alkalmából
A Komárom Város Kultúrájáért Díjat ez évben Vörös Máté népzenész, és Gál László versmondó, míg a Komárom Város Ifjú Tehetsége Díjat Ficsura Leon, a zeneiskola növendéke vehette át.KULTÚRA

Lebilincselő estet adott az Őrzők

Kreft-Horváth Márk és Gál László duója magyar költők verseiből összeállított zenés irodalmi műsorral várt mindenkit január 23-án a koppánymonostori művelődési házban.
ÖNKORMÁNYZAT

Ha tehetjük, segítsük a madarakat!

Az önkormányzat nemrég négy nagyméretű madáretetőt helyezett ki városunk zöldterületeire, továbbá 100 madár-, illetve denevérodú is kikerült.
SPORT

Kijutottak az Eb-re a komáromi sportlövők

Mindkét komáromi sportoló, Bajos Gitta és Sidi Péter is erősíteni fogja a 27 fős magyar EB-csapatot, a juniorok között puskában a komáromi Pekler Zalán és Horváth Lea is indul.
EGÉSZSÉGÜGY

Megújult a kórház gyermekrészlege, és további modernizációra is készülnek

Az elmúlt év végén befejezett átépítés adta az apropóját annak a bejárással egybekötött sajtótájékoztatónak, melyen Czunyiné dr. Bertalan Judit, térségünk országgyűlési képviselője, dr. Molnár Attila polgármester és dr. Lőrinczi Enikő az intézmény igazgatója együttesen számoltak be a korszerűsítésről.
KULTÚRA

Magyar művek a porondon

A magyar kultúra napja alkalmából ünnepi gála hangversenyre várták a komáromiakat az Egressy Béni Alapfokú Művészeti Iskolába január 20-án hétfőn este.
SPORT

Közel félszáz érmet szereztek a komáromi úszók

A Komárom Úszóklub SE szombaton este az Arany 17. Rendezvényközpontban tartotta a 2019-es év értékelőjét és egyben az évnyitóját is.
ESEMÉNYEK

Ha január, akkor Dutra-találkozó Szőnyben

A rendezvényen a szakmai előadások mellett, tablókiállítást, makett kiállítást láthattak az érdeklődők, valamint alkatrészbörze is színesítette a programot.
SPORT

Dobogós helyen az összes petőfis tornász

Január 15-én rendezték meg Esztergomban az országos torna diákolimpia megyei lány versenyét, ahol korcsoportonként 7-7 iskola sportolói mérték össze tudásukat. A Petőfi valamennyi csapata dobogóra állhatott!
ÖNKORMÁNYZAT

Elindult a Zöld Város projekt

Megújul a Jókai liget zöldfelülete, a környező utcák korszerű burkolatot kapnak, továbbá a Brigetio Gyógyfürdő parkolójának részleges felújítására is sor kerül.
ESEMÉNYEK

Stratégiai együttműködést kötött városunkkal az ELTE

A január 15-én aláírt szerződésnek köszönhetően néhány hónap múlva a Klapka Múzeum új épületébe költözik az egyetem régészeti tanszékének tudásbázisa.
Tovább


Rendezvénynaptár

.

H
K
Sz
Cs
P
Szo
V

Érték és Hagyomány

a városi értéktár kiadvány

Hírlevél feliratkozás

A feliratkozást követően minden nap egy összefoglaló emailt fog kapni a napi hírekről, eseményekről, aktualitásokról.

Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot