Hírek

Hírek

Kategória választó:
Teljes hírlista
Álláshirdetés | Egészségügy | Egyház | Események | Gazdaság | Hirdetmény | Interjú | Kultúra | Oktatás | Önkormányzat | Pályázat | Politika | Riport | Sport | Turizmus |


2. Liget fesztivál

2004. július 16. és 18. között kerül megrendezésre a 2. Liget ifjúsági és amatőr művészeti fesztivál, a Fiatal Komárom Egyesület szervezésében. Helyszín: Jókai Liget Részletes program megtalálható a Város / Rendezvények / Interaktív eseménynaptár menüpont alatt, ahol is a 2004. 07. 16.-i dátumot beállítva a rendezvény leírása megtekinthető.

Komárom a National Geographic folyóiratban

A National Geographic folyóirat júliusi (2004/7.) számában részletesen mutatja be Komárom városát, különösen kiemelve a két városrész (Észak - és Dél - Komárom) egyre bővülő kapcsolatát.

Munkaszünet július 1.-én

Tájékoztatjuk kedves ügyfeleinket, hogy a Köztisztviselők jogállásáról szóló tv. szerint 2004. július 1.-én az ügyfélfogadás hivatalunkban szünetel. Megértésüket köszönjük.

Testületi ülés

Ma (2004.06.24) tartja Komárom Város Képviselő testülete soron következő ülését. A napirendi pontokról a Testület/Testületi ülés menüpont alatt kaphat információt.

Kumpost Éva kerámiái Komáromban

Kumpost Éva keramikusKumpost Éva Munkácsy-díjas keramikusművész emlékkiállítása nyílik június 25-én, pénteken 17.00 órakor a Komáromi Kisgalériában. A művésznő 1934-ben Almásfüzitőn született és 1994-ben halt meg Budapesten. A középiskolát Komáromban végezte. Játékosan naív, ironikus hangvétele és bravúros technikai tudása sokszálon rokon a hazai folklórhagyományokkal és a naív művészettel. A kiállítást Thury Levente keramikus művész nyitja meg. A kiállítás július 31-ig látogatható.

Lezajlott az EU Parlamenti választás

2004.06.13.-án került sor hazánkban az EU Parlamenti képviselők megválasztására. Komárom városa, illetve a Komáromhoz tartozó hat másik település szavazókörönkénti eredményeit megtalálja lapunkon a bal oldali Választások menüsorban az EU parlamenti választás gombra kattintva.

Komáromba érkezik a Danubius Karaván

A Frigyes laktanya területén, a Lovarda téren várja a közönséget a Danubius Karaván egész napos road showja június 12-én, szombaton. 9 órától gyermekeknek szóló programok, játékok. 15 órától könnyűzenei koncertek: Geg, Club54, Auth Csilla, Best Of, Inflagranti, Zanzibár. A koncertek közötti időpontokban játékok nyereményekkel. Műsorvezetők: Bella Gabriella, Fülöp Attila és Rákóczi Ferenc. A rendezvény ingyenes!

Üzemszünet

2004.06.12.-én, szombaton a portál nem lesz elérhető, mert internet-szolgáltatónk karbantartási műveleteket végez ezen a napon. Megértésüket köszönjük.

Nyert Komárom labdarúgó csapata

Komárom csapata a Sárisáp gárdáját fogadta és 2-1-es félidő után 4-3 arányú győzelmet aratott. A komáromi gólokat Szabó T. (2), Pfneiszli és Borvendég szerezte.

Karate diákolimpia

Az elmúlt hétvégén, Tökölön rendezte meg a helyi egyesület az országos karate diákolimpiát a Magyar Karate és az Országos Diáksport Szövetség megbízásából. Ezen a versenyen azok vehettek részt, akik az ország három táján megrendezett területi elődöntőn érmes helyetést értek el. A megnyitóra közel nyolcvan egyesület tagja sorakozott fel, közte a Tempo Karate Egyesület komáromi, kisbéri, tatabányai fiataljai, Filep Imre, mester vezetésével. Az eredmények: Szabados Laura Petőfi Sándor Általános Iskola Komárom kata-kumite: 1. Hely Simonics Tímea Feszty Árpád Általános Iskola Komárom kata: 2. Hely. Külön kiemelendő Szabados Laura, aki katában és kumitében egyaránt nem talált legyőzőre az elődöntőben és a döntőben tavaly és idén sem.

I. Euro-Régiók közlekedési kapcsolatai

A közlekedés fejlesztésével kapcsolatos tervek, a szlovák és magyar közlekedési minisztériumok közös feladatai a régiók közlekedési kapcsolatainak jobbítása érdekében. Ebben a témában tanácskoznak a közlekedési szakma és az illetékes szakminisztériumok képviselői június 3-án és 4-én. A konferencia helyszíne június 3-án délelőtt a magyarországi Komárom Polgármesteri Hivatala, délután a szlovákiai Komárom Tiszti Pavilonja; június 4-én, pénteken a helyszín a magyarországi Komáromban létesített WF Szabadidő Központ. Információk: Magyar Közlekedéstudományi Egyesület tel: 00 36 1/353-2005 Szlovák Közlekedési Szövetség tel: 00 421 41/7634304

Guinisse rekord kísérlet

A zalakarosi Mckora zenekar folyamatos, 100 órás muzsikálással Guinisse rekordot készül felállítani június 2-6. között. Az első 50 órát egy autóbuszon zenélik végig miközben körbeutazzák a Dunántúlt: a Zalakaros - Keszthely - Zalaegerszeg - Győr - Sopron -Szombathely - Veszprém - Székesfehérvár - Komárom - Esztergom - Dorog - Tatabánya - Budapest útvonalon. A második 50 órát a Lánchíd pesti hídfőjénél álló SzDSz hajón zenélik végig. Komáromba 2004. június 4-én délelőtt érkeznek és a tervek szerint 10.40-től 11.40-ig játszanak a termálfürdő parkolójában. A koncert ideje alatt a hallgatóság között a zenekar kiosztja az ez alkalomra készült CD-jét. A Mckora zenakar jelszava: "Mi Guinisse rekorddal megyünk Európába!" A koncert ingyenes, mindenkit szeretettel várunk!


További oldalak megtekintése:   <<   < >   >>

Rendezvénynaptár

.

H
K
Sz
Cs
P
Szo
V

Érték és Hagyomány

a városi értéktár kiadvány

Hírlevél feliratkozás

A feliratkozást követően minden nap egy összefoglaló emailt fog kapni a napi hírekről, eseményekről, aktualitásokról.

Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot